Μάφινς σοκολάτας με καφέ και μπανάνα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

9

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 μπανάνες ώριμες

2/3 φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. ζάχαρη

1 κ.γ. βανίλια

1 ½ φλ. αλεύρι (1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης+1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

½ φλ. σκόνη κακάο

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γ. θαλασσινό αλάτι

1 κ.σ. καφέ espresso Academia, Hausbrandt, αλεσμένο

3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για 12 μάφινς.
3 Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις μπανάνες, το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
4 Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
5 Προσθέτουμε στο μίγμα τον αλεσμένο καφέ και ανακατεύουμε.
6 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί τα υγρά και τα ξηρά υλικά, μέχρι να ενωθούν.
7 Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες για μάφινς και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
8 Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
9 Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος