01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα νιόκι συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν μεταξύ τους και τα αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αλατοπιπερώνυμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Βάζουμε την κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ με 100ml γάλα και το τυρί κρέμα και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. |
4 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τον πουρέ κολοκύθας και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το κοτόπουλο, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και τέλος το υπόλοιπο γάλα (100ml). Μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι δένουν όλα τα υλικά και γίνεται η σάλτσα κρεμώδης. |
5 | Τελευταία βάζουμε τα νίοκι ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις .Γαρνίρουμε με λίγα κλωναράκια φασκόμηλο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε. |