Νιόκι πατάτας με μανιτάρια, και μουστάρδα με μέλι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. νιόκι πατάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. βούτυρο, κρύο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.)

500 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά, κομμένα στη μέση

3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

1 κύβο βοδινού, διαλυμένος σε 1/3 φλ. ζεστό νερό

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. κορν φλαουρ

2 κ.γ. μουστάρδα με μέλι Kalamata Papadimitriou

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλ. γραβιέρα, τριμμένη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε τα νιόκι πατάτας σε μπόλικο νερό για 3 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθούν, ρίχνουμε τα νιόκι και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
3 Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα νιόκι από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
4 Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο, τα μανιτάρια ,το σκόρδο και σοτάρουμε για 10 περίπου λεπτά. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
5 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζωμό βοδινού, το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουρ και τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
6 Ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι, που σοτάραμε τα μανιτάρια, και αφήνουμε να βράσει για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να αρχίζει να πήζει.
7 Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, τα νιόκι πατάτας και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
8 Ρίχνουμε το μαϊντανό, τη γραβιέρα και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος