Νηστίσιμα κουλούρια με μαστίχα και πετιμέζι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

2 φλ. πετιμέζι

1/2 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.σ. ζάχαρη

2 σφηνάκια μαστίχα λικέρ

1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)

2 σόδα

3 φλ. αλεύρι

άχνη ζάχαρη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2 Βράζουμε σε 1 φλιτζάνι νερό και σε χαμηλή φωτιά την κανέλα με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη και αφήνουμε το κανελόνερο στην άκρη.
3 Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το πετιμέζι με το λάδι. Προσθέτουμε τη μαστίχα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
4 Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή και ομοιογενής.
5 Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Πλάθουμε μπαστουνάκια και σχηματίζουμε στρογγυλά κουλουράκια διαμέτρου 3 εκ. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
6 Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος