Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.γ. κύμινο, σκόνη

1 κ.γ. κόλιανδρο, σκόνη

½ κ.γ. κουρκουμά, σκόνη

1 ½  φλ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα

400 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

λίγο αλεύρι

λίγο ελαιόλαδο, για άλειμμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας διαρκώς.
2 Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
3 Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι ή στο μπλέντερ.
4 Ρίχνουμε τον πολτό των φασολιών στο τηγάνι, εκτός φωτιάς, και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
5 Με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε ελαιόλαδο.
6 Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε γκριλιέρα για ​8-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.
Δημήτρης Σκαρμούτσος