01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας διαρκώς. |
2 | Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. |
3 | Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι ή στο μπλέντερ. |
4 | Ρίχνουμε τον πολτό των φασολιών στο τηγάνι, εκτός φωτιάς, και προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνουμε. |
5 | Με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και με ένα πινέλο τα αλείφουμε ελαιόλαδο. |
6 | Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε γκριλιέρα για 8-10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν. |