Noodles με λαχανικά και τόνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. noodles

250 γρ. λευκός τόνος καπνιστός σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Alelma

2 κ.σ. ηλιέλαιο

2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές φέτες

1/2 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες

1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

150 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

100 γρ. καλαμπόκι

8 κ.σ. σάλτσα σόγιας

3 κ.σ. σησαμέλαιο

150 γρ. γλυκόξινη σάλτσα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βράζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα noodles και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα wok ή σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το σκόρδο και ψήνουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε στο wok το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε στο wok τα noodles, τον τόνο και τη γλυκόξινη σάλτσα μας και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αφαιρόυμε από τη φωτιά το wok, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος