Noodles με κοτόπουλο, πιπεριές και γλυκόξινη σάλτσα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου

3 κ.σ ελαιόλαδο

2 συσκευασίες noodles

5 κ.σ. σαλτσα σόγιας, Li-O-Chang

150 ml χυμός ντομάτας

1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.γλ. τζίντζερ, σε σκόνη

1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα νουντλς και τα περιχύνουμε με βραστό νερό να τα σκεπάζει. Τα ανακατεύουμε ώστε να χωρίσουν μεταξύ τους και να μαλακώσουν.
2 Ζεσταίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε το λάδι. Εν τω μεταξύ τεμαχίζουμε το κοτόπουλό μας σε μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζουμε στο ζεστό wok μέχρι να αλλάξει το χρώμα και να ψηθεί το κοτόπουλό μας.
3 Προσθέτουμε στο wok το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τη πιπεριά, το καρότο, το χυμό ντομάτας και τη σόγια σως. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο wok 1/2 φλ. ζεστό νερό.
4 Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα νουντλς που έχουν μαλακώσει και σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος