Ντάκος

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

10΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8  παξιμάδια ή Κρητικούς ντάκους

1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

ρίγανη

7-10 ελιές Καλαμών

⅓ φλ. φέτα

3 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά 

αλάτι

πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε την ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια, ώστε να αφαιρέσουμε εύκολα το μαλακό μέρος της με τους σπόρους. Δεν πετάμε, κρατάμε στην άκρη.
2 Μόλις αφαιρέσουμε το κέντρο, κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια.
3 Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα κομματάκια ντομάτας, τη ρίγανη, τη φέτα, το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι
4 Στη συνέχεια, παίρνουμε το μαλακό μέρος της ντομάτας και το αλείφουμε πάνω στις φέτες του ψωμιού ή του παξιμαδιού.
5 Με ένα κουτάλι, τοποθετούμε το μίγμα ντομάτας - φέτας.
6 Τοποθετούμε μια κουταλιά μείγμα ντομάτας - φέτας στην κάθε φέτα και προσθέτουμε τις ελιές.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος