Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι, φέτα και μοτσαρέλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

8 ντομάτες μέτριες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

250 γρ. πλιγούρι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ κ.γ. πάπρικα

μία πρέζα ζάχαρη

1 φλ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

150 γρ. φέτα κατσικίσια, τριμμένη

200 γρ. Mozzarella Arla, τριμμένη

φύλλα βασιλικού, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε οριζόντια τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάμε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια.
2 Βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους, το βάζουμε στο μούλτι, πολτοποιούμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε.
4 Ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
5 Μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες, τοποθετούμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα πάνω σε κάθε γεμισμένη ντομάτα.
6 Βάζουμε τις ντομάτες στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 12 λεπτά. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος