02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Κόβουμε οριζόντια τις κορυφές από τις ντομάτες και τις κρατάμε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν καπάκια. |
2 | Βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους, το βάζουμε στο μούλτι, πολτοποιούμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε. |
4 | Ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Προσθέτουμε το δυόσμο, τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. |
5 | Μοιράζουμε τη γέμιση στις ντομάτες, τοποθετούμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα πάνω σε κάθε γεμισμένη ντομάτα. |
6 | Βάζουμε τις ντομάτες στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 12 λεπτά. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε. |