Ντοματόσουπα με βασιλικό

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ντομάτες σε κύβους + 150 γρ. λιαστές, μουσκεμένες

150 γρ. μανιτάρια

50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

τα φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα

1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί

3 κουτ. σούπας ξύδι

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

και 1 πιπερίτσα καυτερή (αν θέλουμε)

60 ml ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τις μισές λιαστές ντομάτες για 3 λεπτά.
2 Προσθέτουμε τις φρέσκες ντομάτες, 1/2 φλ. νερό, το ξύδι, το κρασί και τον μισό βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
3 Πολτοποιούμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, και διορθώνουμε το αλάτι.
4 Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες λιαστές ντομάτες, τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τις χτυπάμε με το σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
5 Σερβίρουμε τη σούπα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα με μια γερή κουταλιά της σούπας μίγμα γιαουρτιού - λιαστής τομάτας και ελάχιστο λάδι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος