Ντοματόσουπα με τορτελίνια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

1 μέτριο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ κ.γ. χοντρό αλάτι

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

4 φλ. (900 γρ.) ζωμό λαχανικών

800 γρ. τριφτή τομάτα, Γκρέκα

½ φλ. κρέμα γάλακτος

2 φύλλα δάφνης

400 γρ. φρέσκα τορτελίνια με τυρί

½ φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα + επιπλέον για γαρνίρισμα

παρμεζάνα, τριμμένη, για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
2 Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ξύδι, τις ντομάτες κονκασέ με το χυμό τους, το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
4 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα τορτελίνια και σιγοβράζουμε για 5 περίπου λεπτά ακόμη, μέχρι να μαγειρευτούν.
5 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε.
6 Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, γαρνίρουμε με παρμεζάνα και βασιλικό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος