Ομελέτα φούρνου με κεφαλογραβιέρα και μυζήθρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

200 γρ. κεφαλογραβιέρα, Συνεταιρισμός Πάρου

30 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη

λίγο αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμενο, κατά βούληση

45 ml ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

10-15 ντοματάκια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
2 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το πιρούνι και ρίχνουμε το ανθότυρο και τη μυζήθρα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
4 Αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών-τυριών, με μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα και τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να κάνει μία ρόδινη κρούστα από κάτω.
5 Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα και από πάνω.
6 Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με ντοματάκια.
Δημήτρης Σκαρμούτσος