01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση. |
2 | Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το πιρούνι και ρίχνουμε το ανθότυρο και τη μυζήθρα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. |
3 | Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. |
4 | Αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών-τυριών, με μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα και τηγανίζουμε για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να κάνει μία ρόδινη κρούστα από κάτω. |
5 | Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα και από πάνω. |
6 | Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με ντοματάκια. |