Ομελέτα φούρνου με ντομάτα, τυριά, μορταδέλα και κρουτόν

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

10 αυγά

3 κ.σ. κέτσαπ, 17 Delicatessen

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.γ. πάπρικα

100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

100 γρ. μορταδέλα, κομμένη σε κύβους

½ φλ. σέλινο, ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα)

½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα)

3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα

1 φλ. κρουτόν

1 φλ. γάλα, φρέσκο

3 ντομάτες, κομμένες σε φέτες

1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά. Προσθέτουμε τη κέτσαπ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
3 Ρίχνουμε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, τη γραβιέρα, τη φέτα, τη μορταδέλα, το σέλινο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τα κρουτόν και το γάλα.
4 Αδειάζουμε το μίγμα στο πυρίμαχο σκεύος και το κουνάμε λίγο να ισιώσει.
5 Αραδιάζουμε ομοιόμορφα τις ντομάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
6 Ψήνουμε για 35-40 περίπου λεπτά, μέχρι να πήξει, να ροδοψηθούν οι ντομάτες και να λιώσει η μοτσαρέλα.
7 Αφαιρούμε την ομελέτα από το φούρνο και όπως είναι ζεστή πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σέλινο και μαϊντανό, που έχουμε κρατήσει, και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος