Ομελέτα με κόκκινη πιπεριά και κατσικίσιο τυρί

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8 αυγά

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

2 κ.γ. Green Halapeno Sause, Tabasco

½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 φλ. κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην πιο πάνω θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε τα αυγά, το αλάτι, την ρίγανη, το Tabasco και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
3 Ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο μαγειρικό σκεύος, σε μεσαία φωτιά.
4 Βάζουμε την πιπεριά στο σκεύος μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα-1 λεπτό, μέχρι να ζαρώσουν τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας διαρκώς.
5 Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μίγμα αβγών και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι ο πάτος της ομελέτας να πάρχει χρυσαφένιο χρώμα. Δε ξεχνάμε να ανασηκώνουμε την ομελέτα συχνά στις άκρες, έτσι ώστε να πέφτει από κάτω το άψητο αυγό.
6 Πασπαλίστε την ομελέτα με το θρυμματισμένο κατσικίσο τυρί και μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο.
7 Ψήνουμε την ομελέτα μας για 2-3 λεπτά, μέχρι η κρούστα της να γίνει χρυσαφένια.
8 Αφήστε την ομελέτα για 3 λεπτά πριν σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος