Ομελέτα με σπανάκι, φέτα και ντομάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 μέτριες ντομάτες

120 γρ. φέτα

2 φλ. φύλλα σπανάκι baby

4 μεγάλα αυγά

1/2 φλ. γάλα

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. λευκό πιπέρι, Μπαχαρικά Ήλιος

2 κ.σ. βούτυρο

1 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το σπανάκι και τα βάζουμε σε ένα μεσαίο σκεύος. Με τα χέρια μας θρυμματίζουμε τη φέτα και τη τοποθετούμε στο ίδιο σκεύος.
2 Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Με ένα πιρούνι χτυπάμε το μίγμα, χωρίς να το αφρατέψουμε.
3 Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 1/2 κ.γ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1/2 φλ. μίγμα αυγού.
4 Μετά από 25-30 δευτερόλεπτα, αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία μαρίζ το μίγμα στη μέση του τηγανιού.
5 Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά το μίγμα για 1-1 1/2 λεπτό. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η ομελέτα, αλλά να είναι κρεμώδης και υγρή από πάνω.
6 Απλώνουμε 1/4 φέτα, 1/4 σπανάκι και 1/4 ντομάτες και λίγο άνηθο στη μισή ομελέτα.
7 Με μια σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος