Osso bucco με γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

380΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο, γύρω στα 400 – 500 γρ. η κάθε μία

150 ml ελαιόλαδο

300 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1.200 γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

500 γρ. γιαούρτι

150 ml κρασί λευκό

250 ml ζωμός κότας

1 αστεροειδής γλυκάνισος

1 δαφνόφυλλο, φρέσκο ή ξερό

5 – 6 κλωνάρια θυμάρι, προτιμότερο φρέσκο, αλλιώς ξερό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Αλατίζουμε τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από την κάθε μεριά έτσι ώστε να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Μεταφέρουμε το κρέας από την κατσαρόλα σε ένα ταψί που ίσα να το χωράει.
2 Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
3 Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130°C. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί πάνω από τις φέτες κρέατος και το γιαούρτι από πάνω. Τακτοποιούμε το δαφνόφυλλο, τα κλωνάρια θυμαριού και το γλυκάνισο ανάμεσα στις φέτες κρέατος.
5 Σκεπάζουμε το ταψί καλά με ένα αλουμινόχαρτο (πρέπει να είναι πολύ καλά σκεπασμένο) και το ψήνουμε στο φούρνο στους 130°C για 5 ώρες. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα υγρά μέσα στο ταψί εξατμισθούν, προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
6 Τα τελευταία 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας, δυναμώνουμε λίγο το φούρνο και αφήνουμε τα υγρά να εξατμισθούν και το κοκκινιστό μας να μελώσει.
7 Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος