02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί στο ζουμί που θα βγάλει για περίπου ώσπου να τρυπιέται εύκολα, περίπου 50 λεπτά. |
2 | Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές. |
3 | Κρατάμε το ζουμί που έχει αφήσει το χταπόδι μας και το ζυγίζουμε. Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται για να έχουμε τελικά 1 λίτρο ζωμό. |
4 | Μεταφέρουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να έρθει σε βρασμό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και αφήνουμε να ζεματιστούν για 3-4 λεπτά. |
5 | Βγάζουμε τα θαλασσινά μας από το ζωμό και αφαιρούμε τα κελύφη από τις γαρίδες και τα θαλασσινά μας. Αν θέλουμε κρατάμε κάποια κελύφη μυδιών και σε κάποιες γαρίδες το κεφάλι για τη διακόσμιση. |
6 | Προσθέτουμε στο ζωμό τη πάπρικα, το σαφράν και τον διατηρούμε ζεστό, σε πολύ χαμηλή φωτιά. |
7 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι για παέγια ή σε ένα wok προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καλαμαράκια. και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσαφίσει το κρεμμύδι μας. |
8 | Προσθέτουμε τα ντοματίνια μας, τη πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και να χάσουν τα υγρά τους. |
9 | Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, το θυμάρι, το καυτό μας ζωμό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Είναι η τευταία φορά που θα ανακατέψουμε τη παέγια μας. |
10 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7 με 8 λεπτά και στρώνουμε πάνω-πάνω τα θαλασσινά μας (χταπόδι, γαρίδες, μύδια). |
11 | Με μια κουτάλα πιέζουμε τα θαλασσινά μας προς τα κάτω ώστε να μπουν καλά και να βραχούν από το ζωμό μας. Χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά μας και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου σκάσει το ρύζι. |
12 | Προσέχουμε ώστε αν κάποιο από τα μύδια μας δε έχει ανοίξει να το πετάξουμε. |
13 | Προσθέτουμε πάνω στη παέγια μας το αυγοτάραχο και λίγο πριν σερβίρουμε, με φέτες λεμονιού όσο είναι ακόμη καυτή. |