Παγωμένο γιαούρτι λεμόνι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γιαούρτι 5%, Total

2 αβγά

2 κρόκοι αβγών

3/4 φλ. ζάχαρη άχνη

1/3 φλ. βούτυρο ανάλατο, παγωμένο

2 λεμόνια, το χυμό τους και το ξύσμα τους

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαλακό το μίγμα και μετά το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
2 Προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
3 Περνάμε το μείγμα από κόσκινο σε ένα καθαρό σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.
4 Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο σκεύος, που θα μπει στη συνέχεια στην κατάψυξη.
5 Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα λεμονιού κάνοντας δίπλες.
6 Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.
7 Πριν σερβίρουμε, το βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, ώστε να μαλακώσει.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος