Παγωτίνια με γιαούρτι και φρούτα του δάσους

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

320΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη στρώση με φράουλες:

1 φλ. κατεψυγμένες φράουλες

κ.σ. γιαούρτι 5%, Total

1 κ.σ. μέλι, ή περισσότερο για γεύση

 

Για τη στρώση γιαουρτιού:

1 φλ. γιαούρτι 5%, Total

κουταλιές της σούπας μέλι , ή περισσότερο για γεύση

 

Για τη στρώση με φρούτα του δάσους:

φλ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα του δάσους

κ.σ. γιαούρτι 5%, Total

κ.σ. μέλιή περισσότερο για γεύση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Στον κάδο του μούλτι μας προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι και τις φράουλες. Χτυπάμε πολύ καλά ώστε να δημιουργήσουμε ένα σφιχτό μίγμα.
2 Γεμίζουμε τις θήκες για τα παγωτίνια μας κατά 1/3 με το μίγμα μας. Αν δε διαθέτουμε ειδικές θήκες για παγωτίνια τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικά ποτήρια.
3 Τοποθετούμε τις θήκες στη κατάψυξη και αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ώστε να παγώσει αρκετά. Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε ποτήρια και όχι ειδικές θήκες, θα χρειαστεί να προσθέσουμε από ένα ξυλάκι παγωτού στη μέση. Αυτό θα το κάνουμε σε αυτό το σημείο που η βάση μας θα είναι αρκετά παγωμένη για να κρατήσει το ξυλάκι.
4 Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι. Χτυπάμε με τη βοήθεια ενός αυγογδάρτη πολύ καλά, ώστε το μέλι να ενοποιηθεί τέλεια με το γιαούρτι μας. Προσθέτουμε το μίγμα ομοιόμορφα στις θήκες ή στα πλαστικά ποτήρια, γεμίζοντας τα φλιτζάνια κατά ένα τρίτο ακόμη. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και παγώνουμε μέχρι να δέσει, περίπου 30-45 λεπτά.
5 Στο μπλέντερ μας προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους, το γιαούρτι και το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μίγμα ομοιόμορφα στις θήκες μας ή στα πλαστικά ποτήρια, γεμίζοντας τα έως επάνω. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και παγώνουμε μέχρι να σφίξει, τουλάχιστον 4 ώρες.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος