Παϊδάκια αρνιού με μυρωδικά και ψητά λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 πιπεριές (όποιο χρώμα θέλουμε), χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και χοντροκομμένη

2 κολοκυθάκια, χοντροκομμένα

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

8 παϊδάκια αρνιού

1 κ.σ. θυμάρι, τεμαχισμένο

2 κ.σ. δυόσμος, τεμαχισμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τις πιπεριές, τη γλυκοπατάτα, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
3 Καθαρίζουμε τα παϊδάκια από το λίπος. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με λίγο μαύρο πιπέρι και απλώνουμε στα παϊδάκια.
4 Εντωμεταξύ γυρίζουμε τα λαχανικά μας στο ταψί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο 180°C. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.
5 Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα μας σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσοχή γιατί η μαντεμένια γκριλιέρα ζεσταίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα.
6 Γυρίζουμε τα παϊδάκια μας και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρις ότου ροδίσουν καλά.
7 Αφαιρούμε το ταψί με τα λαχανικά μας από το φούρνο. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
8 Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος