01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ. νερό, προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. |
2 | Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 1 φλ. κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το 1/2 φλ. ζάχαρη. |
4 | Σχίζουμε το λουβί βανίλιας στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε μαζί με το άδειο λουβί στην κατσαρόλα. |
5 | Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να σιγοβράζει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το άδειο λουβί της βανίλιας. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα κρέμας και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς. |
6 | Ρίχνουμε το μίγμα ζεστής κρέμας-ζελατίνης στο μπολ με το μίγμα κρέμας- γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. |
7 | Χωρίζουμε το μίγμα σε ποτήρια σερβιρίσματος, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή ακόμη και για ολόκληρο το βράδυ. |
8 | Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε σε ένα μπολ τις φράουλες, το βαλσαμικό ξύδι, την 1 κ.σ ζάχαρη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και σερβίρουμε. |