Πανακότα με μαριναρισμένες φράουλες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. νερό

1 ½ κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη

1 φλ. + 1 φλ. κρέμα γάλακτος, σε 2 δόσεις

1 ¼ φλ. γιαούρτι

½ φλ. ζάχαρη

1 λουβί φρέσκιας βανίλιας

2 φλ. φράουλες, ψιλοκομμένες

3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1 κ.σ. ζάχαρη

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 2 κ.σ. νερό, προσθέτουμε τη ζελατίνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε 1 φλ. κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το 1/2 φλ. ζάχαρη.
4 Σχίζουμε το λουβί βανίλιας στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε μαζί με το άδειο λουβί στην κατσαρόλα.
5 Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να σιγοβράζει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το άδειο λουβί της βανίλιας. Προσθέτουμε τη ζελατίνη στο ζεστό μείγμα κρέμας και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
6 Ρίχνουμε το μίγμα ζεστής κρέμας-ζελατίνης στο μπολ με το μίγμα κρέμας- γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7 Χωρίζουμε το μίγμα σε ποτήρια σερβιρίσματος, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή ακόμη και για ολόκληρο το βράδυ.
8 Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε σε ένα μπολ τις φράουλες, το βαλσαμικό ξύδι, την 1 κ.σ ζάχαρη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες φράουλες και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος