Pancakes από γιαούρτι και νιφάδες βρώμης

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 2/3 φλ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

2/3 φλ. νιφάδες βρώμης

2 κ.σ. ζάχαρη

1 1/4 κ.γ. baking powder

1/4 μαγειρική σόδα

1/4 αλάτι

1 φλ. γιαούρτι Total, 2%

1 φλ. γάλα

4 κ.σ. βούτυρο, ανάλογο + 1 κ.σ. βούτυρο για το τηγάνι

2 αυγά, μεγάλα

1 φλ. κόκκινα φρούτα

1/4 φλ. μέλι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50°C.
2 Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
4 Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά και χτυπάμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
5 Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών στο μίγμα των στερεών και με μία μαρίζ ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν το μίγμα μας ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα κόκκινα φρούτα που έχουμε επιλέξει και ανακατεύουμε απαλά.
6 Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και ζεσταίνουμε ώστε να λιώσει να απλωθεί καλά.
7 Όταν το τηγάνι μας κάψει καλά προσθέτουμε 1/3 φλ. από τη ζύμη μας. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες από πάνω και η κάτω πλευρά να ροδίσει όμορφα. Γυρίζουμε τη τηγανίτα μας και ψήνουμε για ακόμη 2 λεπτά.
8 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας. Όσες τηγανίτες ετοιμάζουμε τις ΄τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος και τις αφήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστές.
9 Σερβίρουμε αμέσως με μέλι και μια κουταλιά γιαούρτι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος