Παντζάρια με γιαούρτι, άνηθο και λάιμ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό παντζάρια

500 γρ. γιαούρτι Fage 5%

150 γρ. γάλα

2 λάιμ, χυμός

2 λάιμ, ξύσμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε τα παντζάρια πολύ καλά. Κόβουμε τα πράσινα φύλλα ακριβώς εκεί που ενώνονται με τον βολβό.
2 Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και ελάχιστο αλάτι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση προσθέτουμε τα παντζάρια. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τρυπάμε με πιρούνι για να σιγουρευτούμε ότι έχουν βράσει.
3 Τα βγάζουμε από το βραστό νερό και τα κρυώνουμε με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός τους. Αφού κρυώσουν, πάντα με γάντια, τραβάμε και βγάζουμε την εξωτερική φλούδα.
Κόβουμε τα παντζάρια σε μεγάλα κομμάτια και προσθέτουμε το χυμό λάιμ. Αφήνουμε στην άκρη.
4 Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και λευκό πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
5 Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε 3 μεγάλες κουταλιές από τη κρέμα γιαουρτιού και από πάνω προσθέτουμε αρκετά κομμάτια παντζαριού. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος