Παπαρδέλες με κεφτεδάκια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

3 λωρίδες μπέικον, κομμένο

50 γρ. ψίχουλα φρέσκου ψωμιού

μια χούφτα μαϊντανό, κομμένο

250 γρ. βόειος κιμάς

250 γρ. χοιρινός κιμάς

1 αβγό, κρόκος

50 ml. κόκκινο κρασί

3 μεγάλες ντομάτες, χοντροκομμένες

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

500 γρ. παπαρδέλες

φλοίδες παρμεζάνα, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
2 Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και προσθέτουμε το μπέικον. Μαγειρεύουμε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και γίνουν ημιδιάφανα.
3 Προσθέτουμε τα ψίχουλα και μια γενναιόδωρη χούφτα μαϊντανό και ανακατεύουμε.
4 Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη, για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα στη σάλτσα μας. Μεταφέρουμε το υπόλοιπο μίγμα στον κάδο του μπλέντερ.
5 Προσθέτουμε το βόειο και το χοιρινό κιμά στο μίγμα και πολτοποιούμε, μέχρι να δημιουργήσουμε μια πάστα. Ρίχνουμε τον κρόκο αβγού, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και με τα χέρια μας πλάθουμε μικρές μπάλες.
6 Βάζουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κεφτεδάκια στην άκρη.
7 Ρίχνουμε το μίγμα από κρεμμύδι-μπέικον, που είχαμε κρατήσει, στο τηγάνι και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί.
8 Μόλις το κρασί πάρει μία βράση, προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσουν να σπάζουν.
9 Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και ίση ποσότητα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Δοκιμάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
10 Επιστρέφουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
11 Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
13 Αναμιγνύουμε τα κεφτεδάκια με τις παπαρδέλες, πασπαλίζουμε με φλοίδες παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος