02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το παρφέ: | Βάζουμε στο κάθε ποτήρι κατά σειρά και σε στρώσεις 2 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. γκρανόλα, 2 κ.σ. φρούτα. |
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας λίγο μέλι ανάμεσα στις στρώσεις. | |
Για την γκρανόλα: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. |
Σε ένα μπολ βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα αποξηραμένα φρούτα, το σιρόπι σφένδαμου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά. | |
Το μίγμα θα κολλάει αρκετά. Το λάδι καρύδας πρέπει να είναι υγρό. Αν είναι στερεό, η θερμοκρασία των χεριών μας θα το ζεστάνει και θα το λιώσει. | |
Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το μίγμα σε μία λεπτή στρώση. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ελαφρά. | |
Αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει πριν την σερβίρουμε ή πριν την αποθηκεύσουμε. |