Παρφέ γιαουρτιού με σπιτική γκρανόλα και μούρα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το παρφέ (2-4 μερίδες):

2 φλ. γιαούρτι

2 φλ. γκρανόλα

2 φλ. μίγμα μούρων (σμέουρα, μύρτιλα, φράουλες, βατόμουρα)

4 κ.σ. μέλι

 

Για την γκρανόλα (4-6 μερίδες):

2 φλ. νιφάδες βρώμης

½ φλ. ανάμικτοι ξηροί καρποί, ωμοί, τεμαχισμένοι

¼ φλ. σπόρους (ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους)

½ φλ. αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

2-3 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι

2 κ.σ. λάδι καρύδας

½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή εκχύλισμα αμυγδάλου

1 γενναιόδωρη πρέζα νιφάδες θαλασσινό αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το παρφέ: Βάζουμε στο κάθε ποτήρι κατά σειρά και σε στρώσεις 2 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. γκρανόλα, 2 κ.σ. φρούτα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας λίγο μέλι ανάμεσα στις στρώσεις.
Για την γκρανόλα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις νιφάδες βρώμης, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους, τα αποξηραμένα φρούτα, το σιρόπι σφένδαμου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.
Το μίγμα θα κολλάει αρκετά. Το λάδι καρύδας πρέπει να είναι υγρό. Αν είναι στερεό, η θερμοκρασία των χεριών μας θα το ζεστάνει και θα το λιώσει.
Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το μίγμα σε μία λεπτή στρώση. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
Αφήνουμε την γκρανόλα να κρυώσει πριν την σερβίρουμε ή πριν την αποθηκεύσουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος