02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Βήματα | Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το αλάτι. |
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη λευκή και τη καστανή ζάχαρη. | |
Ρίχνουμε τη σόδα στο φλιτζάνι με το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε, και μόλις φουσκώσει από το ανακάτεμα, αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με τη ζάχαρη. | |
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη. | |
Ενώνουμε τα υγρά με τα στέρεα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη. | |
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά. | |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. | |
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στρόγγυλα. Λαδώνουμε ελαφρά τα κουλουράκια μας και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το σουσάμι. | |
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε ξανά με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 175°C για 16 περίπου λεπτά. | |
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν επάνω σε σχάρα. |