Πασχαλινά κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο και σουσάμι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 βανίλια, σκόνη

μία πρέζα αλάτι

1 φλ. κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά

1 φλ. ζάχαρη + 1 κ.γ. για το σουσάμι

½ φλ. ζάχαρη καστανή

1 φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

σουσάμι, για πασπάλισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη λευκή και τη καστανή ζάχαρη.
Ρίχνουμε τη σόδα στο φλιτζάνι με το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε, και μόλις φουσκώσει από το ανακάτεμα, αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.
Ενώνουμε τα υγρά με τα στέρεα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στρόγγυλα. Λαδώνουμε ελαφρά τα κουλουράκια μας και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το σουσάμι.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε ξανά με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 175°C για 16 περίπου λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν επάνω σε σχάρα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος