Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και καπνιστό ζαμπόν

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3 πατάτες μεγάλες

2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. σκόρδο, Μπαχαρικά Ήλιος

200 γρ. καπνιστό ζαμπόν, ψιλοκομμένο σε κύβους

250 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

1 κύβο κότας

1 φλ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

100 γρ. τσένταρ, τριμμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Πλένουμε, σκουπίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για 60 λεπτά.
2 Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
3 Αφαιρούμε το εσωτερικό της κάθε πατάτας και το διατηρούμε σε ένα μπολ μέχρι να το χρειαστούμε. Τοποθετούμε το άδειο κέλυφος κάθε πατάτας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
4 Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
5 Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κύβο κότας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
6 Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το εσωτερικό από τις πατάτες, τη μοτσαρέλα, το τσένταρ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Μόλις λιώσουν τα τυριά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
7 Γεμίζουμε το κέλυφος κάθε πατάτας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
8 Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος