02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Πλένουμε, σκουπίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για 60 λεπτά. |
2 | Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. |
3 | Αφαιρούμε το εσωτερικό της κάθε πατάτας και το διατηρούμε σε ένα μπολ μέχρι να το χρειαστούμε. Τοποθετούμε το άδειο κέλυφος κάθε πατάτας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. |
5 | Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κύβο κότας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. |
6 | Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το εσωτερικό από τις πατάτες, τη μοτσαρέλα, το τσένταρ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Μόλις λιώσουν τα τυριά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. |
7 | Γεμίζουμε το κέλυφος κάθε πατάτας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά. |
8 | Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε. |