02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. |
2 | Καλύπτουμε τις πατάτες με κρύο νερό και βράζουμε. |
3 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακές. |
4 | Σουρώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι ή ένα ραβδομπλέντερ. |
5 | Προσθέτουμε το τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. |
6 | Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να δέσει καλά. |
7 | Ζυμώνουμε το μίγμα σε μπαλάκια (βγαίνουν περίπου 25) και τα περνάμε από αλεύρι, τινάζοντας να φύγει το επιπλέον. |
8 | Τα βουτάμε στο αυγό και κατόπιν στην τριμμένη φρυγανιά. |
9 | Μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα. |
10 | Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τα πατατοκεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν. |
11 | Τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι. |
12 | Σερβίρουμε τα πατατοκεφτεδάκια μας ζεστά. |