02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Στη χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι, το νερό και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, προσθέτουμε το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το χταπόδι. |
2 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. |
3 | Αποσύρουμε το χταπόδι από τη φωτιά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη. |
4 | Παράλληλα με το χταπόδι ετοιμάζουμε τις πατάτες. |
5 | Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους. |
6 | Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. |
7 | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χταπόδι, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά. |
8 | Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή. |
9 | Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε η χύτρα ταχύτητας Tefal Secure 5 7L P25308 που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Κωτσόβολος. |