Πατατοσαλάτα με χταπόδι και φρέσκο κρεμμυδάκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό

1 φλ. ξύδι

3 φλ. νερό

1 κ.γ. πιπέρι, σε κόκκους

1 κ.γ. μπαχάρι, σε κόκκους

2 φύλλα δάφνης

800 γρ. χταπόδι

5 πατάτες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 λεμόνια, χυμό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Στη χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι, το νερό και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, προσθέτουμε το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το χταπόδι.
2 Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
3 Αποσύρουμε το χταπόδι από τη φωτιά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
4 Παράλληλα με το χταπόδι ετοιμάζουμε τις πατάτες.
5 Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
6 Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
7 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χταπόδι, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά.
8 Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
9 Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε η χύτρα ταχύτητας Tefal Secure 5 7L P25308 που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Κωτσόβολος.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος