Πατατοσαλάτα με μπέικον, φασκόμηλο και σάλτσα γιαουρτιού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα:

6 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια

650 γρ. πατάτες baby, πλυμένες

1 φλ. φύλλα  φασκόμηλου, φρέσκο

1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα

1 κ.σ. μουστάρδα

 

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

150 γρ. γιαούρτι 5%, Total

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σαλάτα: Σε ένα τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε έξτρα λιπαρή ουσία μαγειρεύουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να αποβάλλει αρκετό από το λίπος του.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το φασκόμηλο. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε με κρυώσουν, τις κόβουμε σε κομμάτια, όπως είναι με τη φλούδα, και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλου.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε διάσπαρτα μεγάλες κουταλιές από τη σως γιαουρτιού και σερβίρουμε.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα , τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος