Πατατοσαλάτα με σπιτική πέστο βασιλικού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για την πατατοσαλάτα:

680 γρ. μικρές πατάτες

1 1/2 αγγούρι, σε φέτες κομμένες στη μέση

100 γρ. προσούτο, κομμένο σε μικρές λωρίδες

1/3 φλ. πέστο βασιλικού

αλάτι

πιπέρι

 

Για την πέστο βασιλικού:

¼ κούπας κουκουνάρι

1 σκελίδα σκόρδο

3 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (όχι πιεσμένα)

¼ κούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

¼ φλ. κλασσικό ελαιόλαδο, Kore

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για την πατατοσαλάτα: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει εφαρμόζουμε ένα καλάθι ατμίσματος και βάζουμε τις πατάτες στον ατμό για 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν, αλλά το δέρμα τους να είναι ανέπαφο. Τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.
Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το αγγούρι, το προσούτο και το πέστο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και παγώνουμε.
Για την πέστο βασιλικού: Σε ένα τηγάνι ψήνουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, για 3 λεπτά περίπoυ.
Σε ένα μούλτι χτυπάμε το κουκουνάρι και το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το βασιλικό, την παρμεζάνα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε.
Βάζουμε σταδιακά και το ελαιόλαδο, χτυπάμε και αλατοπιπερώνουμε.
Για τη συνταγή δεν θα χρειαστούμε όλη την πέστο. Την υπόλοιπη την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος