Πατατοσαλάτα με τόνο και ελιές

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

10 μέτριες πατάτες

160 γρ. Λευκός τόνος σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Alelma

3 κ.σ. φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο

¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

½ φλ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένες

½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. κόκκινο ξύδι

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό.
2 Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.
3 Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε με κρυώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
4 Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
5 Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το ελαιόλαδο της κονσέρβας του και ανακινούμε απαλά το μπολ να εωθούν τα υλικά.
6 Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος