Πατσαβουρόπιτα με φύλλο ολικής άλεσης και σαλάμι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο ολικής άλεσης, Ευβοϊκή Ζύμη

80 ml. ελαιόλαδο, για τα φύλλα

200 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί

100 γρ. σαλάμι, κομμένους σε κυβάκια

2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

2 κ.γ. πάπρικα

200 γρ. γιαούρτι

1 αυγό

1 φλ. ανθρακούχο νερό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σπάμε το τυρί με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος.
3 Προσθέτουμε στο τυρί το σαλάμι, τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
4 Απλώνουμε το φύλο μας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Λαδώνουμε ελαφρά κάθε φύλλο και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. από τη γέμιση. Σουρώνουμε το φύλλο σαν πλισέ και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τοποθετούμε το ένα φύλλο δίπλα στο άλλο.
5 Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό μέσα στη πίτα μας.
6 Σε ένα μικρό μπολάκι προσθέτουμε το γιαούρτι και το αυγό και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το μίγμα πάνω από τη πίτα μας.
7 Ψήνουμε τη πατσαβουρόπιτα για 50 λεπτά. Σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος