02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2/3 φλ. νερό ζεστό και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρίσει. |
2 | Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. |
3 | Μεταφέρουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 4 περίπου λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. |
4 | Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί. |
5 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
6 | Πιέζουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. |
7 | Σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης σε μεγάλη οβάλ λαγάνα. |
8 | Σηκώνουμε τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνουμε προς τα μέσα για να φτιάξουμε βάρκα. |
9 | Μοιράζουμε το μείγμα τυριών στις 2 βάρκες ζύμης. |
10 | Μεταφέρουμε τα πεϊνιρλί στο ταψάκι του Airfryer XXL HD9650/90 το οποίο έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 14-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. |
11 | Σπάμε 1 αβγό στο κέντρο του κάθε πεϊνιρλί. |
12 | Επιστρέφουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα αβγά. |
13 | Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε πεϊνιρλί και τα σερβίρουμε ζεστά. |