Πεϊνιρλί με τυριά και αβγό στο Airfryer XXL HD9650/90

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.γ. ενεργή ξηρή μαγιά

1/4 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα

1 κ.γ. χοντρό αλάτι

2 1/4 φλ. τυρί γκούντα,τριμμένο

1 φλ. φέτα, θρυμματισμένη

2 αβγά

4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, σε κύβους

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2/3 φλ. νερό ζεστό και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
2 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
3 Μεταφέρουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 4 περίπου λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
4 Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά, μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.
5 Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
6 Πιέζουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη.
7 Σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε κομμάτι ζύμης σε μεγάλη οβάλ λαγάνα.
8 Σηκώνουμε τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνουμε προς τα μέσα για να φτιάξουμε βάρκα.
9 Μοιράζουμε το μείγμα τυριών στις 2 βάρκες ζύμης.
10 Μεταφέρουμε τα πεϊνιρλί στο ταψάκι του Airfryer XXL HD9650/90 το οποίο έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 14-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
11 Σπάμε 1 αβγό στο κέντρο του κάθε πεϊνιρλί.
12 Επιστρέφουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα αβγά.
13 Βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε πεϊνιρλί και τα σερβίρουμε ζεστά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος