Πέννες με κόκκινη σάλτσα και τόνο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. ζυμαρικά πένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για γαρνίρισμα

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

μια πρέζα νιφάδες κόκκινο πιπέρι, λιωμένες + έξτρα για γαρνίρισμα

3 κονσέρβες τόνο, στραγγισμένες

2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ, με τους χυμούς

χοντρό αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, κομμένη, θυμάρι ή δεντρολίβανο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό.
2 Σε μια άλλη κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το ελαιόλαδο, γυρνώντας το ώστε να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας με λάδι και ζεσταίνουμε.
3 Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διαφανές.
4 Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
5 Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε απαλά, προσέχοντας να μην θρυμματίσουμε τα κομμάτια τόνου.
6 Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε.
7 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά.
8 Προσθέτουμε τα μυρωδικά λίγα λεπτά πριν ανακατέψουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.
9 Όσο σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα, μαγειρεύουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.
10 Ρίχνουμε τη σάλτσα στις πένες και ανακατεύουμε.
11 Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με λίγες νιφάδες κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος