02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό. |
2 | Σε μια άλλη κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το ελαιόλαδο, γυρνώντας το ώστε να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας με λάδι και ζεσταίνουμε. |
3 | Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διαφανές. |
4 | Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε. |
5 | Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε απαλά, προσέχοντας να μην θρυμματίσουμε τα κομμάτια τόνου. |
6 | Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε. |
7 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά. |
8 | Προσθέτουμε τα μυρωδικά λίγα λεπτά πριν ανακατέψουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε. |
9 | Όσο σιγομαγειρεύουμε τη σάλτσα, μαγειρεύουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε. |
10 | Ρίχνουμε τη σάλτσα στις πένες και ανακατεύουμε. |
11 | Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με λίγες νιφάδες κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε. |