Ζυμαρικά πένες με κρασί, ντομάτα και φέτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. ζυμαρικά πέννες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 φλ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

½ κ.γ. αλάτι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ φλ. ξηρό ροζέ ή λευκό κρασί

1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους

½ κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους

150 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente.
2 Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι και σοτάρουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να μαζεύουν, περίπου για 5 λεπτά.
3 Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος