Πέννες με κρεμώδη σάλτσα βότκας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

1 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένα

2 κρεμμύδια, πολτοποιημένα

1 φλ. βότκα

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου

900 γρ. ντομάτα κονκασέ

χοντρό αλάτι

πιπέρι

450 γρ. ζυμαρικά πένες

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

20 φύλλα βασιλικού ή σπανάκι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά να γλυκάνουν.
3 Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
4 Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την ντομάτα και φέρνουμε τη σάλτσα σε βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
5 Όσο σιγομαγειρεύεται η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
6 Προσθέτουμε στη σάλτσα μας την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
7 Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ζεστά στη σάλτσα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού ή σπανάκι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος