02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. |
2 | Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά να γλυκάνουν. |
3 | Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
4 | Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την ντομάτα και φέρνουμε τη σάλτσα σε βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε. |
5 | Όσο σιγομαγειρεύεται η σάλτσα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. |
6 | Προσθέτουμε στη σάλτσα μας την κρέμα γάλακτος και μόλις βράσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. |
7 | Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ζεστά στη σάλτσα, μαζί με τα φύλλα βασιλικού ή σπανάκι. |