Πεννάκι λαχανικών με αρωματικό ελαιόλαδο, ντοματίνια, καρότα και πιπεριές

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πεννάκι ριγέ λαχανικών

2 κ.σ. ελαιόλαδο, Χρυσελιά

3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

3 καρότα, χοντροτριμμένα

1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές φέτες

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές φέτες

200 γρ. ντοματίνια

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το πεννάκι λαχανικών και το μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
2 Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1/2 φλ. από το νερό που έβρασαν.
3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου και σοτάρουμε μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρωματά του.
4 Αφαιρούμε και πετάμε τις σκελίδες σκόρδου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρότα, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά.
5 Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
6 Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αλατοπιπερώνουμε.
7 Ρίχνουμε το πεννάκι λαχανικών στο τηγάνι, προσθέτουμε το 1/2 φλ. νερό, που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά που βράσαμε, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.
8 Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος