Πέννες χωρίς γλουτένη με φιλέτο κοτόπουλου και λιαστές ντομάτες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πέννες ριγέ χωρίς γλουτένη

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.γ. μπούκοβο

½ κ.γ. πάπρικα

1 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

¾ φλ. ζωμό λαχανικών, χωρίς γλουτένη

1 φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες και καλά στραγγισμένες

1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 φλ. φύλλα ρόκας

*Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων ότι είναι ελεύθερα γλουτένης

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πέννες ριγέ χωρίς γλουτένη και τις μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1/2 φλ. από το νερό που τα βράσαμε.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο λίγο αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
3 Σε μια πλατιά, ρηχή, κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
4 Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
5 Προσθέτουμε τις στραγγισμένες πέννες προσθέτοντας λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
6 Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται, προσθέτουμε επιπλέον. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με τα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος