Πέννες με κοτόπουλο και μανιτάρια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πέννες ριγέ

1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους

½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 ½ κ.σ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 ½ φλ. κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

3 φλ. μανιτάρια, τεμαχισμένα

300 ml. κρέμα γάλακτος

μαϊντανός,  για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Μαγειρεύουμε τις πέννες ριγέ σε αλατισμένο νερό που βράζει, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το αλάτι, το πιπέρι, το ζωμό λαχανικών σε σκόνη και ανακατεύουμε.
3 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
4 Βάζουμε τις πέννες στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 περίπου λεπτά.
5 Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος