Περσικό πιλάφι με κοτόπουλο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα

1 ½ φλ. ρύζι για Bella parboiled, για σπυρωτό πιλάφι

1 ½ φλ. ζωμό κότας

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλ. ξερά βερίκοκα, μουλιασμένα σε μπράντυ

1 πορτοκάλι, το ξύσμα (στο χοντρό τρίφτη)

½ φλ τσ. ρεβύθια, βρασμένα

½ ρόδι, τους σπόρους

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. κανέλα

μερικούς σπόρους κάρδαμο

4-5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

αλάτι

πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Τρίβουμε καλά το κοτόπουλο με το μίγμα πάπρικας και κανέλας και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
2 Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου γύρω στα 5' ανακατεύοντας.
3 Τα αφαιρούμε από το σκεύος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
4 Προσθέτουμε το ρύζι, τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε μισό λεπτό, κατόπιν το ζωμό, τα βερίκοκα, ψιλοκομμένα, και το καρδάμο. Αφήνουμε να βράσει μισοσκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά.
5 Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πιεί το ζουμί του.
6 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρόδι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος