Hot dogs με λουκάνικα κοτόπουλου, τυρί κρέμα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, τεμαχισμένο

7,5 ml λευκό ξηρό κρασί

4 πράσινες πιπεριές τσίλι

6 κοτολουκάνικα “Hot Dog”, Κοτόπουλα Ναυπάκτου

6 ψωμάκια για hot dog

225 γρ. τυρί κρέμα

κέτσαπ, κατά βούληση

μουστάρδα, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
2 Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει.
3 Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το κρασί και μαζεύουμε τα υπολείμματα από το τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί και αφήνουμε τα κρεμμύδια στην άκρη.
4 Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά, τοποθετούμε σε αυτό τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, γυρίζοντάς τες συχνά, μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
5 Αφαιρούμε τις πιπεριές από το σχαροτήγονο και τις αφήνουμε στην άκρη.
6 Βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε γυρίζοντάς τα αρκετές φορές, για 6 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και αφήνουμε στην άκρη.
7 Τεμαχίζουμε τις πιπεριές.
8 Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και απλώνουμε το τυρί κρέμα ομοιόμορφα στο εσωτερικό τους.
9 Τοποθετούμε ένα λουκάνικο μέσα σε κάθε ψωμάκι, μοιράζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές, βάζουμε κέτσαπ, μουστάρδακαι σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος