02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη γέμιση: | Σε μια κατσαρόλα, που την έχουμε ζεστάνει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπούκοβο, το κύμινο, την κανέλα, το θυμάρι και το μαϊντανό, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, μέχρι τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματά τους. |
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά, τον οποίο σπάζουμε με μια κουτάλα, και σοτάρουμε για 8 περίπου λεπτά. | |
Αφού θωρακίσουμε τον κιμά, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, ρίχνουμε την τριμμένη και προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η γέμιση να πιεί τα υγρά της. | |
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. | |
Για τα κιμαδοπιτάκια: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
Απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμη κουρού σε μια επιφάνεια κοπής και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. | |
Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου, απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο ζύμη κουρού και με ένα μαχαίρι θα κόψουμε τα πιτάκια. | |
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και με πολύ προσοχή μεταφέρουμε τα πιτάκια στο ταψί. Αλείψουμε τα κιμαδοπιτάκια με λίγο αβγό και με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες τους να κλείσουν. | |
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. |