Πικάντικα κοπανάκια κοτόπουλου με μπαχαρικά με το Philips Airfryer XXL HD9650/90

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

170΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8 κοπανάκια κοτόπουλο

 

Για τη μαρινάδα:

8 κ.σ. σόγια σως

2 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένες,

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. τσίλι,

1 κ.γ. τζίντζερ

2 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. κόλιανδρο

1 κ.γ. αλάτι, ψιλό

2 κ.σ. χυμός ντομάτας

Χυμός από 1 λάιμ.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας μας. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
2 Στο μπολ μας προσθέτουμε τα κοπανάκια. Φροντίζουμε ώστε η μαρινάδα να καλύψει πλήρως το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με ένα σελοφάν αεροστεγώς και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες. Αν είναι εφικτό μπορούμε να αφήσουμε και όλο το βράδυ.
3 Προσθέτουμε τα κοπανάκια μας στο κάδο το Philips Airfryer XXL χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον λάδι. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια γυρίζουμε τα κοπανάκια και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά στους 200°C.
4 Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα της επιλογής μας.
5 Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε το Philips Airfryer XXL HD9650/90.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος