Πικάντικα μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και Tabasco

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 μικρό σκόρδο, λιωμένο

1 1/2 κ.σ. Tabasco, Shriracha

6 μπουτάκια κοτόπουλου, με κόκαλο και δέρμα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ φλ. μέλι

2 κ.σ. νερό

δενδρολίβανο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο και τo Tabasco. Χωρίζουμε το μείγμα στα δυο και κρατάμε το μισό στην άκρη.
2 Μεταφέρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 20-30 λεπτά, γυρνώντας τα κατά διαστήματα.
3 Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα ρηχό σκεύος και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
4 Προσθέτουμε το μισό μείγμα σκόρδο-πιπεριά και τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 1 ώρα.
5 Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο  μείγμα σκόρδο-πιπεριά με το μέλι και τις 2 κ.σ. νερό.
6 Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπουτάκια κοτόπουλου και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν. Γαρνίρουμε με δεντρολίβανο και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε να συνοδέψουμε με πατάτες, ρύζι ή πουρέ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος