02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα μύδια μας, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα και αφαιρούμε τα μουστάκια. |
2 | Ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Βάζουμε σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα το ούζο, το νερό και το γλυκάνισο. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. |
4 | Προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να αχνίσουν, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Όταν τα περισσότερα μύδια μας ανοίξουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. |
5 | Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ανοιγμένα μύδια και τα αφήνουμε στην άκρη. |
6 | Στερεώνουμε σε ένα σουρωτήρι μια μουσελίνα και σουρώνουμε τα μύδια μας, διατηρώντας το ζωμό τους για να τον χρησιμοποιήσουμε αργότερα. |
7 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. |
8 | Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για ακόμη 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το Tabasco, το μπούκοβο και τη πάπρικα, το χυμό λεμονιού και 1/2 περίπου φλ. ζωμό από τα μύδια και ανακατεύουμε. |
9 | Όταν το φαγητό μας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγα λεπτά ακόμη. |
10 | Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. |