02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας. Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις σκουπίζουμε πολύ καλά. | |
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τις πατάτες και βράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε πολύ καλά. | |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. | |
Αφού έχουν κρυώσει πολύ καλά οι πατάτες, τις χαράσουμε σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Στρώνουμε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολα πάνω από τη πατάτα και με το πάτο ενός ποτηριού πατάμε για να λιώσουν. | |
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολα. Πασπαλίζουμε κάθε πατάτα με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και τσίλι και τις τοποθετούμε στο ταψί. | |
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στο προθρμασμένο φούρνο. | |
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστές οι πατάτες μας προσθέτουμε πάνω στη κάθε μια 1 κ.σ. πολτό ντομάτας, τριμμένη μοτσαρέλα και λίγες φέτες από το μίνι πεπερόνι. | |
Βάζουμε ξανά το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμη ζεστά. |