Πικάντικα πιτσάκια με βάση από baby πατάτες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

20 baby πατάτες

αλάτι κλασσικό, κατά βούληση, Kalas

πιπέρι, κατά βούληση

2 κ.γ. τσίλι, σε σκόνη

σκόρδο σε σκόνη, κατά βούληση

100 γρ. συμπυκνωμένος πολτός ντομάτας

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

200 γρ. πεπερόνι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας. Τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τις σκουπίζουμε πολύ καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τις πατάτες και βράζουμε για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αφού έχουν κρυώσει πολύ καλά οι πατάτες, τις χαράσουμε σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Στρώνουμε ένα μικρό κομμάτι λαδόκολα πάνω από τη πατάτα και με το πάτο ενός ποτηριού πατάμε για να λιώσουν.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολα. Πασπαλίζουμε κάθε πατάτα με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και τσίλι και τις τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά στο προθρμασμένο φούρνο.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστές οι πατάτες μας προσθέτουμε πάνω στη κάθε μια 1 κ.σ. πολτό ντομάτας, τριμμένη μοτσαρέλα και λίγες φέτες από το μίνι πεπερόνι.
Βάζουμε ξανά το ταψί μας στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος