Πικάντικο φιλέτο μινιόν με κρεμμύδια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/4 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι

4 φιλέτα μινιόν

 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. red pepper sause, Tabasco

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το φιλέτο: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε.
Πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
Ανακατεύουμε τη σκόνη σκόρδου με τα υπόλοιπα 5 συστατικά (κύμινο, ρίγανη, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι) σε ένα μικρό μπολ.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα σκόρδου και τις δύο πλευρές του φιλέτου και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Μαγειρεύουμε 5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να έρθει στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
Για τα καραμλωμένα κρεμμύδια: Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ξύδι και το Tabasco. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και να πάρουν σκούρο χρυσαφένιο χρώμα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος