Πικάντικο καστανό ρύζι με μοσχάρι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλ. καστανό ρύζι basmati

1 κύβο ζωμό κότας

2 φύλλα δάφνης

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο

2 σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

½  κιλό μοσχάρι, σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

αλάτι, κατά βούληση

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati σε ζωμό κότας, με 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι για 20 λεπτά.
2 Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει, ενώ ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.
3 Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το σέλερι, το σκόρδο και 1 φύλλο δάφνης. Τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
4 Προσθέτουμε το μοσχάρι, μαζί με το σάλτσα σόγιας, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι για 20 λεπτά.
5 Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί μέχρι τη μέση και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
6 Τέλος, προσθέτουμε το μαγειρεμένο καστανό ρύζι basmati στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
7 Σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος