Πικάντικο μοσχαρίσιο μπιφτέκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 ντομάτες τριμμένες

2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες

1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο

1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο

1/2 κ.γ. μπούκοβο

χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες τριμμένες, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τα μυρωδικά.
2 Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα για τα μπιφτέκια μας.
3 Αφήνουμε το μίγμα του κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλάθουμε το κιμά. Με τη βοήθεια της φόρμας προετοιμασίας μπιφτεκιών δημιουργούμε 4 μεγάλα μπιφτέκια δίνοντάς τους το κατάλληλο σχήμα.
4 Ψήνουμε τα μπιφτέκια στον φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
5 Μπορούμε να συνοδέψουμε τα μπιφτέκια με σαλάτα, ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Δημήτρης Σκαρμούτσος